12 Ιουλ 2010

Δείτε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τη φερόμενη ως "Μεγάλη Τουριστική Επένδυση" στον Έξαρχο Αταλάντης στο http://www.capital.gr

". . . Πόσες χιλιάδες συνταξιούχοι πενηντάρηδες υπάρχουν στη χώρα μας με συντάξεις άνω από το τριπλάσιο και τετραπλάσιο του βασικού μισθού;. . . '

Κώστα Στούπα, χτύπησες αδύνατο σημείο. . . Ξέρω δύο τέτοιους συνταξιούχους από τον ΟΤΕ. Εγώ τους ονομάζω όλους αυτούς 'πτυχιούχους', γιατί είναι τόσο μικρή η ηλικία τους, που μόνο αυτός ο τίτλος τους εκφράζει.

Ο ένας μάλιστα από αυτούς, αφού τελείωσε με επιτυχία τις σπουδές του στον ΟΤΕ, απελύθη με βαθμό άριστα, και πήρε ένα παχυλότατο εφάπαξ και ακόμα μια πιο παχυλή σύνταξη, οργανώθηκε στο κόμμα των οικολόγων πράσινων και αφού ο άνθρωπος έχει χρόνο, λόγω της σύνταξής του, αντί να επιδοθεί σε κάνα ευγενές σπορ, όπως το τάβλι, θεώρησε καλό ότι πρέπει να σώσει και την Ελλάδα από τους κακούς επιχειρηματίες, που ήρθαν να την καταστρέψουν. Μαζί λοιπόν με κάποια ψευτοοργάνωση που αποκαλείται οικολογική, έχουν μπλοκάρει το έργο του ATALANTI HILLS, που πρόκειται να φτιάξει ένα θεματικό πάρκο στον Έξαρχο Αταλάντης με γήπεδα γκόλφ, αγροτουρισμό και συγκέντρωση φυτών από όλη την Ελλάδα, ώστε να μπορούν να τα μελετούν οι επιστήμονες.
Θεωρώντας ότι αυτή η 'βαριά' βιομηχανία του γκολφ, που θα έρθει στην Ελλάδα και θα την καταστρέψει, αυτός ο κ. συνταξιούχος, παρέα με τον δασάρχη της περιοχής, αρνούνται να πουν οκ σε ένα έργο υψίστης σημασίας για την περιοχή, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους ανεργίας.
Όλοι οι τοπικοί παράγοντες θέλουν το έργο να γίνει διότι θα προσληφθούν περίπου 7. 000 άτομα και θα λύσει διά παντός το πρόβλημα της ανεργίας.
Μόνο ο σωτήρας συνταξιούχος των Ελλήνων αντιδρά στην υλοποίηση του έργου, μαζί με τον βολεμένο δασάρχη, που επικαλούνται λόγους περιβαλλοντικούς. . . .

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε και συγνώμη για το μακροσκελές της επιστολής μου.Εγώ είμαι αυτός που ο βαγγλαν παραπάνω αναφέρει, καλόπιστα υποθέτω, ότι "αφού τελείωσε με επιτυχία τις σπουδές του στον ΟΤΕ, απελύθη με βαθμό άριστα, και πήρε ένα παχυλότατο εφάπαξ και ακόμα μια πιο παχυλή σύνταξη, οργανώθηκε στο κόμμα των οικολόγων πράσινων και αφού ο άνθρωπος έχει χρόνο, λόγω της σύνταξής του, αντί να επιδοθεί σε κάνα ευγενές σπορ, όπως το τάβλι, θεώρησε καλό ότι πρέπει να σώσει και την Ελλάδα από τους κακούς επιχειρηματίες, που ήρθαν να την καταστρέψουν Μαζί λοιπόν με κάποια ψευτοοργάνωση που αποκαλείται οικολογική, έχουν μπλοκάρει το έργο του ATALANTI HILLS, που πρόκειται να φτιάξει ένα θεματικό πάρκο στον Έξαρχο Αταλάντης με γήπεδα γκόλφ, αγροτουρισμό και συγκέντρωση φυτών από όλη την Ελλάδα, ώστε να μπορούν να τα μελετούν οι επιστήμονες.

Θεωρώντας ότι αυτή η 'βαριά' βιομηχανία του γκολφ, που θα έρθει στην Ελλάδα και θα την καταστρέψει, αυτός ο κ. συνταξιούχος, παρέα με τον δασάρχη της περιοχής, αρνούνται να πουν οκ σε ένα έργο υψίστης σημασίας για την περιοχή, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους ανεργίας.
Όλοι οι τοπικοί παράγοντες θέλουν το έργο να γίνει διότι θα προσληφθούν περίπου 7. 000 άτομα και θα λύσει διά παντός το πρόβλημα της ανεργίας.
Μόνο ο σωτήρας συνταξιούχος των Ελλήνων αντιδρά στην υλοποίηση του έργου, μαζί με τον βολεμένο δασάρχη, που επικαλούνται λόγους περιβαλλοντικούς. . . . "
Λίγο πολύ στην Ελλάδα μας γνωριζόμαστε μεταξύ μας και δεν είναι ανάγκη να κρυβόμαστε. Θεώρησα σκόπιμο λοιπόν να αυτοσυστηθώ. Λέγομαι Στέφανος Σταμέλλος, 56 χρόνων, συνταξιούχος του ΟΤΕ μετά από 33 χρόνια εργασία, ναι έφυγα πρόωρα χωρίς τη θέλησή μου, δεν το επεδίωξα, με έσπρωξαν να φύγω αυτοί που ο κυβέρνησαν τον τόπο και οδήγησαν τη χώρα μας στο χείλος του γκρεμού. Κυρίως με τις λαμογιές τους και την κακοδιαχείριση. Είμαι ιδρυτικό μέλος τον Οικολόγων Πράσινων και πιστεύω ότι σήμερα η η πολιτική οικολογια είναι η μόνη προοδευτική ριζοσπαστική πρόταση για το μέλλον σε κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο
Την λεγόμενη μεγάλη τουριστική επένδυση στον Έξαρχο Αταλάντης την ονομάσαμε ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ για παράνομες διαδικασίες, για τις οποίες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει παραπέμψει το θέμα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εδώ και δύο χρόνια και δεν απαντήθηκε ακόμα.
Βέβαια αυτό είναι το τυπικό, το ουσιαστικό είναι ότι εμείς ως Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε άλλη αντίληψη για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ευημερία του τόπου μας στα πλαίσια μιας ήπιας, βιώσιμης, πολυκεντρικής, ισόρροπης διαχείρισης των φυσικών πόρων. Αυτή μας την αντίληψη έχουμε το θάρρος και την υποχρέωση να την προσπαθούμε κάθε στιγμή. Αν δρούμε παράνομα, τότε μπορεί ο καθένας να μας εγκαλέσει. Αν όχι και παρανομούν κάποιοι άλλοι, τότε έχουμε εμείς υποχρέωση να τους εγκαλέσουμε. Ομως η σημερινή κρίση, να μην το ξεχνάμε, είναι κυρίως κρίση αξιών. Ο ίδιος επικαλείται την παράνομη και όχι μόνο λειτουργία των θεσμικών οργάνων. . . Επιμένει να τους υποστηρίζει με τη λογική του "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" Επειδή δεν μπορώ να αναλύσω περισσότερο εδώ τα επιχειρήματά μας για την συγκεκριμένη επένδυση, σας παραπέμπω στο blog http://gipeda-golf. blogspot. com το οποίο διαχειρίζομαι
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Στέφανος Σταμέλλος
Μέλος των Οικολόγων Πράσινων
συνταξιούχος ΟΤΕ
http://www. e-ecology. gr
http://gipeda-golf. blogspot. com


Φίλτατε κύριε Σταμέλλο. Λειτουργούμε με διαφορετική άποψη σε αυτή τη ζωή. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Εσείς επιλέξατε την πρόσληψή σας στον ΟΤΕ και εγώ το επιχειρείν.
Δυστυχώς, η τεμπελιά και η ανευθυνότητα του δημοσίου τομέα, δεν με άφησε να επιχειρήσω δυναμικά και όπως ήθελα, διότι εκτός των άλλων είχα να αντιμετωπίσω και την απαίτηση δωροδοκίας εκ μέρους των αρμοδίων υπαλλήλων.

Δεν έχω τίποτα να κερδίσω είτε γίνει το ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΧΙΛΛΣ είτε δεν γίνει.
Εχω αποσυρθεί πλήρως από τις παραγωγικές διαδικασίες και δεν με ενδιαφέρει ποσώς.
Αν νομίζετε ότι είναι σωστό να μπλοκάρετε και να αγωνίζεστε για να σταματήσει αυτό το έργο στη Φθιώτιδα, καλώς να το κάνετε.
Δεν θα μπορέσετε όμως ποτέ να σταματήσετε ανθρώπους να εκφράζουν διαφορετική άποψη.

Δεν ξέρω αν έχετε δίκιο ή όχι.
Ζυγίστε μόνος σας από τη μια 7000 θέσεις εργασίας και παγκόσμια ακτινοβολία του ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΧΙΛΛΣ και μια περιβαλλοντική επιβάρυνση, όπως ισχυρίζεστε από την άλλη. Τι μετράει για σας πιο πολύ/

Γιατί, αφού κόπτεστε τόσο πολύ για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, δεν έχετε κάμει τίποτα για τη ΛΑΡΚΟ που νομίζω ότι κάνει τρίσχειρότερο κακό από ότι ίσως το ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΧΙΛΛΣ/

Μιλήσατε για κρίση αξιών...
Επαληθεύετε αυτό που ισχυρίζομαι συνεχώς... Βρίσκεστε σε μία γυάλα και αρνείστε να δείτε την πραγματικότητα, όλοι όσοι εξαρτάστε από τους δημόσιους πόρους.
Ποια κρίση αξιών/
Έχετε αντιληφθεί ότι η χώρα βαδίζει μαθηματικώς στη χρεοκοπία/ Και χρειάζεται συστράτευση όλων για να επιβιώσουμε/ Έστω κι αν χρειαστεί να κάνουμε λίγο τα στραβά μάτια, προκειμένου να έρθουν επενδύσεις στη χώρα/

Μπορεί να έχετε εσείς δίκιο και εγώ άδικο.
Η διοίκηση του ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΧΙΛΛΣ έχει δώσει, αν δεν κάνω λάθος, διορία στον κ. Πάγκαλο ώστε να εξευρεθεί λύση στο χρονίζων θέμα της υλοποίησης.

Να πείτε λοιπόν στα παιδιά των Αταλαντιναίων, των Μαλεσιναίων και των Λιβαναταίων, όταν το ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΧΙΛΛΣ δεν θα υφίσταται πλέον, ότι εσείς είσαστε υπεύθυνος για την μη υλοποίηση του έργου. Να δω τι θα πουν κι αυτοί για τα οικολογικά σας προσκόμματα

Με τιμή Ευάγγελος Ζούζουλας, κάτοικος Θεολόγου Λοκρίδος