26 Ιαν 2016

Μάρδας: Aπό το 2006 παιδεύονται οι επενδυτές με το "Atalanti Hills"

Πού τον είχαν αυτόν τόσο καιρό;; Να τον χαίρονται...
Λέω κι εγώ, μόνο ο Όλυμπος;;; Έχουμε κι άλλοι σειρά.

Μάρδας: Aπό το 2006 παιδεύονται οι επενδυτές με το "Atalanti Hills"

"Γραφειοκρατία που αγγίζει τα όρια της παραφροσύνης" χαρακτηρίζει το θέμα των αδειοδοτήσεων για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας.

Ο κ. Μάρδας, μιλώντας στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση", αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην περίπτωση της επιχειρούμενης μεγάλης τουριστικής επένδυσης, με την επωνυμία "Atalanti Hills", για την οποία –όπως είπε- ταλαιπωρούνται οι επενδυτές από το 2006 προκειμένου την ξεμπλοκάρουν και να λειτουργήσει η μονάδα που θα
απασχολήσει 7.000 εργαζόμενους.

"Από το 2006 παιδεύονται οι επενδυτές. Όχι να κάνουν χημικό εργοστάσιο, ούτε διϋλιστήριο, ή κάτι που να μολύνει το περιβάλλον, αλλά μια μεγάλη τουριστική επένδυση" είπε ο κ. Μάρδας, ενώ επέκρινε τις προηγούμενες κυβερνήσεις και αναρωτήθηκε: "οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν νοιάστηκαν να κάνουν έναν πίνακα που κάναμε εμείς; Τι γινόταν σε όλη αυτή τη διαδικασία; Πού κολλούσε; Πώς μπορεί να διορθωθεί;".
Όπως είπε, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί συνολικά 15 παρόμοιες περιπτώσεις αιτήσεων για επενδύσεις που "κόλλησαν" στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και υποσχέθηκε ότι η λίστα με τις 15 μπλοκαρισμένες επενδύσεις βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμόδιων υπουργών για να δοθεί άμεσα λύση.

Ο κ. Μάρδας χαρακτήρισε "νοσηρό" το καθεστώς αδειοδότησης των επενδύσεων στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να αλλάξει με ορισμένες διορθώσεις, αλλά "πρέπει να ξεριζωθεί". Έκανε λόγο για "κουλτούρα διαφθοράς, διαπλοκής και γραφειοκρατίας 40 ετών" και σημείωσε για τα κόμματα της σημερινής αντιπολίτευσης ότι θα πρέπει κάποτε να κάνουν αυτοκριτική.
...................................................................................................
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ