5 Μαΐ 2008

ΚΥΠΡΟΣ: ΤΑ ΓΚΟΛΦ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ


Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών συμμετέχει στην Παγκόσμια Μέρα Δράσης κατά των Γηπέδων Γκολφ με συμβολική (και πρωτότυπη) εκδήλωση την σήμερα Κυριακή 4/5 στις 10:00 π.μ., στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Στην επαρχία Πάφου , έχουν λειτουργήσει μέχρι σήμερα τέσσερα γήπεδα γκολφ και προγραμματίζονται άλλα τέσσερα (τουλάχιστον). Ο φυσικός και σπάνιος πόρος του νερού, χαραμίζεται για να ποτίζονται εκατοντάδες εκτάρια γρασίδι και να υδροδοτούνται χιλιάδες πολυτελείς επαύλεις.

Άλλωστε γι' αυτές τις επαύλεις είναι που γίνονται τα γήπεδα γκολφ. Τα σχέδια πώλησης γης και εξοχικές κατοικίες, εξυπηρετούνται από τα πλουσιοπάροχα και σκανδαλώδη κίνητρα που έδωσαν ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις τα τελευταία 20 χρόνια στους επιχειρηματίες ανάπτυξης (developers κλπ). Είκοσι χρόνια «χρηματοδοτείται» η ανάπτυξη των οικισμών γκολφ για να αντιμετωπιστεί η εποχικότητα του Κυπριακού τουρισμού και αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ. Κάποιοι έχουν θησαυρίσει αλλά η εποχικότητα δεν έχει αντιμετωπιστεί.

Αυτή η διαπίστωση, αποδεικνύει ότι τα γήπεδα γκολφ αποτελούν την πρόφαση και το κέρδος την αιτία. Είμαστε κατά των γηπέδων γκολφ γιατί είναι καταστροφικά για το τοπικό περιβάλλον και το τοπίο και κατασπαταλούν το νερό που είναι πλέον παραπάνω από πολύτιμο.

Ζητούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει ΑΜΕΣΩΣ τις διαδικασίες παραχώρησης νέων αδειών για γήπεδα γκολφ και να περιορίσει την παροχή νερού σε υφιστάμενα γήπεδα γκολφ και στους οικισμούς γκολφ.