27 Μαΐ 2008

Κύπρος: Εμπαιγμός για τα γήπεδα γκολφ. Είναι καιρός η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την πολιτική της για τα γήπεδα γκολφ

http://cyprusgreens.blogspot.com/2008/05/blog-post_7328.html

Η υπόθεση μοιάζει πλέον με εμπαιγμό. Από τη μια ο Υπουργός Εσωτερικών φαίνεται να έχει δηλώσει πως παγοποιείται η διαδικασία αδειοδότησης των νέων γηπέδων γκολφ αλλά από την άλλη προωθείται η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.

Τη Δευτέρα 26/5, παρά τη σφοδρή αντίδραση της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών και Οικολογικών Οργανώσεων Κύπρου που αποχώρησε διαμαρτυρόμενη από τη συνεδρίαση, η Επιτροπή Ελέγχου Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εξέτασε την αίτηση αδειοδότησης γηπέδων γκολφ στην Τερσεφάνου. Σημειώνεται ότι το γήπεδο γκολφ θα αρδεύεται από νερό αφαλάτωσης και θα «συνοδεύεται» από 500 εξοχικές κατοικίες.

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Εσωτερικών επιβεβαιώνει γραπτώς στον Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργο Περδίκη ότι τα κίνητρα για την ανάπτυξη των γηπέδων γκολφ, επανεξετάζονται. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν ταυτόχρονα και τα δύο;

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ζητά από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της για τα γήπεδα γκολφ. Είναι αδιανόητο να αφαλατώνεται η θάλασσα με βαρύ περιβαλλοντικό και οικολογικό κόστος για να ποτίζονται τα γήπεδα γκολφ και να κτίζονται πολυτελείς επαύλεις.