10 Μαρ 2009

Έντονες διεργασίες και πιέσεις ασκούνται για την Μεγάλη Τουριστική Επένδυση στον Έξαρχο Αταλάντης

Τα μάθατε τα νέα; To ATALANTI HILLS έγινε πλέον MHTSOS HILLS

Από το lamianews.blogspot.com

Μίλησε και ο Αλαμπάνος, ίσως μετά τη συνομιλία που είχε με τον Σαββίδη της ΛΟΚΡΟΣ ΕΠΕ, στην Αθήνα για τις επενδύσεις στον Έξαρχο και φρόντισε να μας διερμηνεύσει τα αισθήματα των επενδυτών του συντηρητικού κόμματος του Λονδίνου.
Μη μας ρωτήσετε τι δουλειά έχει με τους συντηρητικούς του Λονδίνου. Είναι αυτονόητο ότι ο Αλαμπάνος έχει δουλειά με τις επενδύσεις.

Από τότε που δεν τον έβαλε υποψήφιο το ΠΑ.ΣΟ.Κ., άρχισε να ασχολείται με άλλα πράγματα, ως δικηγόρος διαμεσολαβητής επενδύσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τώρα που βλέπει ότι τον κόβουν και πάλι από τις λίστες για τις επόμενες εκλογές αρχίζει να το παίζει ντήλερ σε επενδυτές και επενδύσεις. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που βγήκε στον FM1. Ίσως εκεί στο Κολωνάκι να βρήκαν και τις άκρες τους.
Όπως διαβάζουμε στο site του F M1:

«Να στηριχθεί από όλους η μεγάλη τουριστική επένδυση στον Έξαρχο Αταλάντης ζητά με παρέμβασή του στον FM-1 ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Αλαμπάνος μετά την επίσκεψη του στην περιοχή και την συνάντηση με τους φορείς και τους κατοίκους του δήμου.

Ο κύριος Αλαμπάνος μιλώντας στον FM-1 τάχθηκε υπέρ της επένδυσης αφού όπως είπε μόνο θετικά οφέλη θα επιφέρει . Για το πρόβλημα της λειψυδρίας πρότεινε την διαδικασία της αφαλάτωσης νερού ενώ κατήγγειλε όσους για μικροπολιτικούς η αλλους, ιδιοτελεις, λόγους προβάλουν ψευδεπίγραφα προσκόμματα οικολογικής φύσεως σε μια εποχή που η περιοχή της Λοκρίδας δοκιμάζεται σκληρά απο την αποβιομηχάνιση, την ανεργία και τη φτώχεια».

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην βουλευτής παραβλέπει τη νομιμότητα των υποθέσεων. Δεν τον ενδιαφέρει η νομιμότητα του ιδιοκτησιακού ούτε βεβαίως τον ενδιαφέρουν οι χρήσεις γης. Τον ενδιαφέρει μόνο με κάθε τρόπο να περάσει η ιδιοκτησία όσο και αν είναι αμφιλεγόμενη στα χέρια των επενδυτών αλλά και να αποχαρακτηρισθούν οι εκτάσεις. Το γνωρίζει βέβαια καλύτερα από κάθε άλλον ότι αν δε γίνουν αυτά τα δύο δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτε άλλο.

Δεν είναι τυχαίο που ταυτίζεται με μια δράκα από καλοπληρωμένα πράσινα παπαγαλάκια που κυκλοφορούν στην Αταλάντη και τροφοδοτούνται για τις ανάγκες τους με ευρώπουλα των «επενδυτών» που ξέρουν καλά ότι για να διασφαλίσουν αυτά που έδωσαν θα πρέπει να δώσουν και κάτι παραπάνω σε μεσολαβητές και τα παπαγαλάκια….

Περιμένει ο αθεόφοβος ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να κερδίσει κάποιους ψήφους παραπάνω τώρα που βλέπει ότι το πολιτικό έδαφος φεύγει κάτω από τα πόδια του;
Σε κάθε περίπτωση όμως κρατά ανοιχτή την πόρτα των επενδυτών για να αναλάβει, ο ίδιος και ως γραφείο, διαμεσολαβητής, αν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έρθει στην εξουσία για να τακτοποιήσει αυτές τις εκκρεμότητες, αν βεβαίως τις αφήσει μέχρι τότε η Ν.Δ..
Το ότι κάποιοι στην Αταλάντη φωνάζουν για να γίνει επένδυση είναι γνωστό. Το ότι ορισμένοι από αυτούς έχουν επιχειρηματική σχέση αλλά και επαγγελματική εξάρτηση από τους δήθεν επενδυτές επίσης είναι γνωστό. Το ότι μοιράστηκαν κάποια χρήματα στην περιοχή και στο παρελθόν αλλά και τώρα με διάφορους τρόπους αντιπαροχής εργασίες και πληροφοριών είναι γνωστό.

Το ποιοι πήραν κομμάτι από αυτή τη διανομή για να βγαίνουν σήμερα και να σκίζουν τα ρούχα τους, υπερασπιζόμενοι τους τροφοδότες τους επίσης είναι γνωστό.
Το γιατί πήραν όλη αυτή η εντολή να φωνάζουν σε αυτή τη φάση για να παρουσιάσουν το αίτημα ως παλλαϊκό είναι επίσης γνωστό.

Εκείνο που παραμένει άγνωστο ακόμη είναι πως έχει γίνει η διακομματική διανομή στις τωρινές και μελλοντικές αντιπαροχές. Προβλέπουμε ότι κάθε περαστικός πικραμένος που δεν εκφράζει ούτε τον εαυτό του, θ' αρχίσει να μιλά στα διάφορα παπαγαλάκια θέλοντας να κερδίσει επάξια το μεροκάματο του, υπηρετώντας τους εντολείς του….